RSZ-attest openbare aanbestedingen wordt digitaal 2019-02-01

Hebt een attest openbare aanbestedingen nodig? Dan veranderen er een aantal zaken voor u op 1 februari.

Nieuw: het schuldenattest

Aanbestedende overheden die willen weten of een deelnemende onderneming schulden heeft bij de RSZ, kunnen daarvoor een beroep doen op de onlinetoepassing Telemarc. Zij hoeven in veruit de meeste gevallen geen attest aan te vragen bij de RSZ.

Ondernemingen die hun eigen schuldsituatie willen aantonen voor een derde partij, buiten het kader van de openbare aanbestedingen, kunnen vanaf nu een nieuw type attest aanvragen: het “schuldenattest”. U vraagt het schuldenattest aan op deze website.

Digitaal attest

Zowel het attest openbare aanbestedingen als het nieuwe schuldenattest wordt vanaf nu in elektronische vorm aangeboden. Het attest is een pdf-bestand dat digitaal ondertekend is. Het document is rechtsgeldig en draagt geen droogstempel of handtekening meer.

De documenten worden naar de e-Box van de aanvragende onderneming gestuurd. Toch zullen ze in een eerste fase ook nog via de post worden bezorgd. Wanneer de aanvrager een aanbestedende overheid is, wordt het attest openbare aanbesteding alleen afgeleverd aan die aanbestedende overheid.

Meer informatie

Wegwijs in het attest openbare aanbestedingen en het schuldenattest

^ Back to Top