De RSZ bezoeken? Dit moet u weten

Het onthaal van de RSZ is weer open. Nu de quarantainemaatregelen wat versoepeld zijn, bent u weer welkom op ons hoofdkantoor. Let wel: de situatie is nog niet zoals normaal. Kom voorlopig dus enkel naar onze kantoren als het echt nodig is, en lees hier welke voorzorgen u moet nemen als u ons bezoekt.

Kom enkel als het nodig is

Bekijk eerst of u zich echt moet verplaatsen. Misschien kunnen we u helpen zonder dat u naar ons hoofdkantoor of een provinciaal kantoor moet komen. Bel ons op of stuur ons een e-mail. Dat is niet alleen veiliger, het kan u ook heel wat tijd besparen.

Attesten of documenten ophalen of afgeven

Moet u toch langskomen om een attest of document op te halen of af te geven? Dan kunt u elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur bij ons terecht zonder afspraak.

In de provinciale kantoren moet u wel een afspraak maken.

Een dossier bespreken of een afspraak bij de RSZ-Inspectie

Wilt u meer uitleg bij een attest? Wilt u een dossier bespreken? Hebt u een afbetalingsplan nodig? Kortom, wilt u persoonlijk contact met een van onze deskundigen? Dan ontvangen we u graag na een telefonische afspraak.

Veiligheidsvoorschriften

Om het voor u en voor onze medewerkers veilig te houden, vragen we u vriendelijk om:

  • afstand te houden,
  • altijd een mondmasker te dragen,
  • alleen te komen (Moet u vergezeld zijn voor een gesprek? Meld dat alstublieft vooraf aan de RSZ-medewerker die u bezoekt),
  • op het afgesproken uur te komen, om wachtrijen te voorkomen, en
  • de richtlijnen van onze medewerkers te volgen.

Zowel in Brussel als in de provinciale kantoren hebben we onze ontvangstruimtes zo ingericht dat een goede hygiëne en voldoende afstand gegarandeerd zijn.

Komt u met de auto naar Brussel? Zorg er dan voor dat u uw mondmasker op tijd aandoet. De personenuitgang van de parkeergarage komt uit in het stationsgebouw: daar bent u verplicht om een mondmasker te dragen.

^ Back to Top